Zrobiłam sałatkę ze śledzia ...upiekłam rurki drożdżowe ..i pomyślałam ..a może tak napełnić rurki sałatką..no i są tak jakby marchewki nadziewane...500 g mąki250 ml wody2 łyżeczki soli2 łyżeczki cukru2 łyżki oleju6 g suchych drożdży (lub około 20 g świeżych)żółtko do posmarowaniaWszystkie składniki umieścić w misce i wyrobić ciasto przez 20 minut. Potem przykryć miskę ściereczką i zostawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. [ wyręczyłam się automatem do chleba].Potem ciasto rozwałkować na prostokąt , pociąć na paski o szerokości 0,5 cm.Paski nawijać na przygotowane rurki zaczynając od węższej strony [ nie nawijać ciasta do końca rurki -wtedy jest łatwiej wyjąć rurkę z upieczonego ciasta].Posmarować roztrzepanym żółtkiem .Piec przez około 15 minut w 220 stopniach.filety śledziowepapryka czerwona, żółtaogórek konserwowycebulaszczypiorekmajonezŚledzie obrać ze skóry, pokroić w paseczki.Cebulę, paprykę i ogórka pokroić w kostkę.Wymieszać z majonezem i doprawić do smaku.Napełnić wystudzone rurki i udekorować szczypiorkiem.