Wykonanie
Trochę
dziwne połączenie..
kapusta,
jabłko,
pomarańcze ,
ocet,
olej i
miód..ale warto spróbować.

kawałek
czerwonej kapustykawałek
białej kapusty1
jabłko1
pomarańczasok z 1
pomarańczyskórka otarta z 1
pomarańczy1 łyżka
miodu3 łyżki
octu winnego Jamar5 łyżek
oleju kujawskiego ze smakiem
czosnek i
bazylia1 szkl.
jogurtu naturalnegosól,
pieprzObie
kapusty poszatkować,
jabłko zetrzeć na tarce.
Ocet wymieszać z
olejem,
miodem,
solą i
pieprzem, wlać do
kapusty i dobrze wymieszać.Odstawić do lodówki na 2 -3 godziny.
Pomarańczę obrać, usunąć białe błonki, usunąć pestki i pokroić w kostkę, dodać do
kapusty.
Jogurt wymieszać z
sokiem pomarańczowym i
skórką pomarańczową, dodać do
kapusty i wymieszać.


Surówka bierze udział w konkursie "Kujawski ze smakiem do sałatek" organizowanym przez ZT Kruszwica SA oraz serwis ZpierwszegoTloczenia.pl na blogu Majanowe Pieczenie.Oświadczam, że akceptuję regulamin konkursu .