Wykonanie

125 g
margaryny5 łyżek
mleka1/2 szkl.
cukru3 łyżki
kakao1,5 szkl.
mąki2
jajka1 łyżeczka
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1/2 l
śmietany 36%3 łyżki
cukru pudru1 łyżka
żelatyny1
galaretka Winiary Pina Colada1
galaretka Winiary Pink Margarita
Masło ,
mleko ,
cukier i
kakao rozpuścić w garnku. Odstawić,by ostygło.
Żółtka wymieszać z
mąką,
cukrem waniliowym, proszkiem i masą
kakaową. Dodać ubitą pianę z
białek i delikatnie wymieszać.Wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym do 180°C piekarniku ok. 25 minut.Z p rzestudzonego ciasto odciąć wierzch, wyjąć trochę środka i pokruszyć.
Galaretki rozpuści [ osobno] w 1 szkl.
wody , odstawić do zastygnięcia,a następnie pokroić w kostkę.Ś
mietanę z
cukrem pudrem ubić, dodać oraz ostudzoną
żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szkl. wrzątku oraz pokrojone
galaretki, wymieszać.Na spód ciasta wyłożyć masę
śmietanową, a na masę odcięte i pokruszone ciasto ,przyklepać do
śmietany, wstawić do lodówki na kilka godzin.

