Na średnią blachę:300g margaryny4 jajka3 łyżeczki proszku do pieczenia300 g mąki30 dag cukru (zmielić na cukier puder)cukier waniliowy2 łyżki mlekaesencja waniliowa5 łyżek kakaobrzoskwinie około 10 -13 sztukWykonanie:Margarynę ucieramy z cukrem na puch, około 10 minut, dodajemy 1 jajko i 3 łyżki mąki, ucieramy, następnie znów jajko i mąkę, i tak ciągle do skończenia się składników. Pod sam koniec dodajemy kakao i mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę układamy pokrojone w ćwiartki brzoskwinie.Pieczemy temp. 200 stopni C czas 50- 60 minut, po nakłuciu patyczkiem (np. takim do szaszłyków), patyczek ma być słuchy.Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy minimum godzinę. Ciasto możecie podawać np. posypane cukrem pudrem lub kakao.Pyszne ciasto na jesienne wieczory, z najbardziej chyba soczystymi brzoskwiniami.Gorąco polecam!Buziaczki!Smacznego!