Wykonanie
Babeczki z
brzoskwiniami i kruszonką, posypane
cukrem pudrem, można też zrobić je bez kruszonki i
cukru pudru, wtedy będą zwyczajne, tylko z
owocami.Składniki:
- 1/2 kostki
margaryny,- 1/3 szklanki
cukru,- 3
jajka,- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia,- 1 szklanka
mąki,- mała puszka
brzoskwiń,- 1/3 kostki
masła,- 2 łyżki
cukru,- 1 łyżka
cukru waniliowego,- 3 łyżki
mąki,-
cukier puder do posypania
Mąkę i
proszek do pieczenia przesiać, odstawić.1/2 kostki
margaryny utrzeć z 1/3 szklanki
cukru, następnie po kolei wbić 3
jajka. Dodać powoli
mąkę z proszkiem, cały czas miksując, na gładką puszystą masę. wyłożyć do 3/4 wysokości foremek.
Brzoskwinie z puszki odsączyć i pokroić na drobne kawałki.
Wyrobić kruszonkę z 1/3 kostki
masła, 2 łyżek
cukru, 1 łyżki
cukru waniliowego, 3 łyżek
mąki, jeśli będzie się słabo kruszyć dodać
mąki lub
cukru. Wyłożyć
brzoskwinie na ciasto i posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. C i piec ok. 25 min. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.
Smacznego,
Kasia :)