ßßß Cookit - przepis na 742. Deser z wafli ryżowych Sonko

742. Deser z wafli ryżowych Sonko

nazwa

Wykonanie

Wafle Orange marki SONKO to wafle ryżowe wypiekane z pełnych ziaren naturalnego ryżu brązowego i oblane prawdziwą mleczną czekoladą z wyczuwalnym smakiem i zapachem pomarańczy. Czekolada korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu i na samopoczucie. Wspomaga działanie organizmu w stresie, gdyż zawiera duże ilości magnezu, potasu i fosforu. Połączenie lekkostrawnego ryżu ze słodką czekoladą to idealna przekąska dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Jeden wafel w czekoladzie zawiera 78 kcal – to mniej niż kromka zwykłego chleba. Wafle ryżowe są produktem bezglutenowym.
52% ryż brązowy, 48% czekolada mleczna o smaku pomarańczy (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny aromat pomarańczy, aromat: wanilina).
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej o smaku cappucino
Wafle Cappuccino marki SONKO to wafle ryżowe wypiekane z pełnych ziaren naturalnego ryżu brązowego i oblane prawdziwą mleczną czekoladą z wyczuwalnym smakiem i zapachem kawy cappuccino. Czekolada korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu i na samopoczucie. Wspomaga działanie organizmu w stresie, gdyż zawiera duże ilości magnezu, potasu i fosforu. Połączenie lekkostrawnego ryżu ze słodką czekoladą to idealna przekąska dla osób dbających o zdrowe odżywianie. Jeden wafel w czekoladzie zawiera 77 kcal – to mniej niż kromka zwykłego chleba. Wafle ryżowe są źródłem błonnika pokarmowego. Są produktem bezglutenowym.
52% ryż brązowy, 48% czekolada mleczna o smaku cappuccino ( cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, kawa 2%, emulgator: lecytyna sojowa, kawa instant, aromat naturalny- wanilia).
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej
Wafle ryżowe w czekoladzie mlecznej wypiekane są z całych ziaren naturalnego ryżu brązowego i polane prawdziwą mleczną czekoladą. Oprócz licznych soli mineralnych i witamin zawartych w ziarnach ryżu posiadają wyjątkowe wartości odżywcze cechujące czekoladę. Stanowią idealne połączenie lekkości wafla ryżowego z apetycznym i słodkim smakiem mlecznej czekolady. Są doskonałą przekąską dla łasuchów oraz dla osób uczulonych na gluten.
52% ryż brązowy, 48% czekolada mleczna (cukier, masło kakaowe, mleko pełne w proszku, masa kakaowa, mleko odtłuszczone w proszku, emulgator: lecytyna sojowa)
Wafle ryżowe w polewie truskawkowej
Wafle ryżowe w polewie truskawkowej wypiekane są z całych ziaren naturalnego ryżu brązowego i polane aromatyczną polewą truskawkową. Posiadają liczne minerały i witaminy zawarte w ziarnach ryżu. Oprócz wyjątkowych wartości odżywczych, wafle cechuje niepowtarzalny smak i aromat prawdziwych truskawek, zawartych w polewie. Stanowią idealne połączenie lekkości wafla ryżowego z soczystą, owocową nutką truskawek. Są doskonałą przekąską dla łasuchów oraz dla osób uczulonych na gluten.
52% ryż brązowy,48% polewa truskawkowa (cukier, tłuszcz roślinny utwardzony, serwatka w proszku, proszek jogurtowy, proszek truskawkowy 4% [truskawki, nośnik: maltodekstryna, regulator kwasowości,: kwas cytrynowy], emulgator lecytyna sojowa, aromat truskawkowy).
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2012/06/742-deser-z-wafli-ryzowych-sonko.html