ßßß
Cookit - przepis na Żeberka w chrupiącej panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Żeberka w chrupiącej panierce
Składniki
Żeberka
Liść laurowy
Ziele angielskie
Czosnek
Marchew
Pietruszka
Sól
Pieprz
Jajko
Bułka tarta
Olej
Wykonanie
Bardzo pyszne
żeberka
na ciepło a nawet na zimno...1,5 kg
żeberek
liść laurowy
ziele angielskie
1 ząbek
czosnku
1
marchewka
1 mała
pietruszka
sól
pieprz
3
jajka
bułka tarta
do panierowania
olej
do smażenia
Żeberka
umyć i pokroić na niewielkie kawałki . Włożyć do garnka i zalać
wodą
aby całe
mięso
przykryło, zagotować.[zdjąć powstałe szumowiny], dodać wszystkie
przyprawy
i gotować na niewielkim ogniu do miękkości
żeberek
. Gdy będą miękkie wyjąć z
wywaru
(
wywar
można wykorzystać do zupy - u mnie była
botwinka
).Ostudzić .[można wyjąć kości- ja nie wyjmowałam] . Każdy kawałek
żeberka
obtoczyć najpierw w
bułce tartej
,
potem
w
jajku
, znowu w
bułce
,
jajku
i jeszcze raz w
bułce
. Smażyć na
oleju
do zrumienienia.
Źródło:
http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2011/06/zeberka-w-chrupiacej-panierce.html
Przepisy powiązane
Kotlety rybne (nie tylko dla dzieci)
KOTLETY SOJOWE
Żeberka w jarzynach
Żeberka panierowane
Pasztet z fasoli z pieczarkami
Składniki powiązane (0)