O właściwościach i zaletach soi pisałam przy flaczkach sojowych .Oprócz tego,że jest zdrowa -to bardzo prosto się ją przyrządza.Zamiast tradycyjnych kotletów schabowych,dziś proponuję sojowe.Składniki:kotlety z soi2 szt jajekbułka tartaolej do smażeniabulionziele angielskie,liście lauroweparę ząbków czosnkusól,pieprzDo garnka wlałam wodę- wrzuciłam do niej bulion,starty czosnek i przyprawy.Następnie włożyłam kotlety i gotowałam je około 10-15 minut.Wyłowiłam je z wywaru,odsączyłam i doprawiłam jeszczetrochę solą,pieprzem i czosnkiem.Obtaczałam kotlety w roztrzepanych jajkachi bułce tartej.Smażyłam kotlety na rozgrzanym oleju, aż przybrały złoto-brązowy kolor.Można je podawać z dowolnymi dodatkami-jak to kotlety;)A i na zimno nie są złe;)Smacznego!