Pomidory i papryka to połączenie, które skusi nawet największego niejadka. Danie to sprawdzi się jako szybki obiad po pracy a dzięki temu, że jest jednogarnkowe nie ma po gotowaniu wiele do sprzątania. Chrupiąca papryka i słodyczpomidorów a do tego aromatyczne zioła to idealny zestaw do makaronu. Resztki z obiadu można zapakować do pojemnika i idealnie nadadzą się jako lunch w pracy.Składniki:500g mięsa mielonego wołowo-wieprzowego1 kajzerka1 jajkosól i pieprz czarny do smaku1 puszka pomidorów pellatti1 czerwona paprykałyżka suszonego oreganołyżka suszonej bazyliipół łyżki posiekanej drobno natki pietruszkiokoło 300g makaronu (u mnie świderki)0,5ml wodyłyżka oleju do smażeniaMięso przyprawiamy solą,i pieprzem. Dodajemy namoczoną wcześniej kajzerkę (dobrze odsączoną z wody) oraz jajko. Dobrze mieszamy i formujemy około 20 małych klopsików. Podsmażamy w garnku na niewielkiej ilości oleju.Paprykę myjemy, osuszamy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w kostkę 1x1cm. Gdy mięso jest z każdej strony podsmażone na złoto dodajemy paprykę i chwilę smażymy. Następnie dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy bazylią, oregano i natką pietruszki. Gotujemy całość przez chwilę co jakiś czas mieszając.Dodajemy makaron i zalewamy całość wodą. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy około 20 minut aż makaron będzie gotowy.