ßßß
Cookit - przepis na Mozzarella w Panierce
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Mozzarella w Panierce
Składniki
Woda
Jajko
Bułka tarta
Suszone oregano
Bazylia
Natka pietruszki
Sól
Mąka
Mąka ziemniaczana
Ser mozzarella
Olej
Wykonanie
50 ml
wody
2
jajka
250 g
bułki tartej
1 łyżka
suszonego oregano
1 łyżka suszonej
bazylii
1 łyżka świeżo posiekanej
natki pietruszki
1/2 łyżeczki
soli
czosnkowej150 g
mąki
30 g
mąki ziemniaczanej
3
serki mozzarella
olej
do frytowania
Jajka
wbijamy do miski dodajemy
wodę
, mieszamy. Do drugiej miski wsypujemy
bułkę tartą
,
zioła
i
sól
czosnkową
, do trzeciej
mąką
wymieszaną z
mąką ziemniaczaną
.
Mozzarelle
dobrze osączamy, kroimy np; w sztyfty.
Olej
rozgrzewamy we frytownicy bądź w dużym garnku.
Mozzarellę
panierujemy najpierw w
jajku
, następnie w
bułce tartej
, na końcu w
mące
. przekładamy do rozgrzanego
oleju
, frytujemy przez 30 sekund. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Najlepiej smakuje z salsą.
Źródło:
http://funandtaste.blogspot.com/2011/12/mozzarella-w-panierce.html
Przepisy powiązane
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Pierogi z jagodami
Pierogi z grzybami
Pierogi z jabłkami
Składniki powiązane (0)