ßßß
Wiem, wiem nie ma orzechów na zdjęciach. Stały obok, a ja fotografowałam w zapale żeby jak najszybciej skosztować tych wspaniałości. Orzechy koniecznie!Składniki: na 4 porcje4 małe główki sałaty rzymskiej gem2 gruszki2 łyżki uprażonych włoskich orzechówgarść liści kolendrygarść liści mięty1 łyżka oliwy z pestek winogronszczypta soli i pieprzuodrobina winnego octukawałek niebieskiego pleśniowego sera
Skrop sałatę oliwą, posyp solą i lekko ugrilluj. Obierz gruszki ze skórki, przekrój na pół i oczyść z nasion. Ugotuj do miękkośći w wodzie. Odcedź, odparuj i zmiksuj z dodatkiem oliwy, pieprzu i octu. Skomponuj deser; na sałacie połóż łyżkę gruszkowego musu, następnie posyp utarty ser i orzechy, a na koniec udekoruj listkami ziół.Polecane przepisyTort lodowy jeżynowyPrzepis miesiąca – świąteczne słodycze bez pieczeniaDomowe czekoladowe marshmallowsBułeczki nadziewane masą marcepanową i gruszkąLody jeżynowe z limonką