ßßß
Solenizant był bardzo zadowolony, zresztą jak i reszta rodzinki. Było pysznie, ostro i urodzinowo.
Przepis urodzinowy taco bufetSkładniki: na 12 porcjiTaco sos z mielonego mięsa1 kg mielonego mięsa, wieprzowo wołowe1 cebula2 ząbki czosnku1 opakowanie przyprawy taco1 sos taco, około 100 g paczka1 łyżka olejusól do smaku1 mała sałata lodowa1 żółta papryka1 czerwona cebula1 ogórek3 pomidory100 cheddara lub innego ostrego sera, startego150 ml kremu fraiche1 słoik taco salsa12 tortilla, pszennepaczka kukurydzianych taco chipsówWykonanie:Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i zeszklij na patelni. Dodaj mięso mielone, taco przyprawę suchą i sos. Wymieszaj i duś na wolnym ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu.Pokrój warzywa, pomidory i cebulę w kostkę, ogórek i paprykę w podłużne słupki, a sałatę w piórka. Rozdziel warzywa do osobnych naczyń. Podgrzej lekko tortilla w mikro. Ustaw wszystkie dodatki na stole, aby każdy mógł sobie zrobić tortilla według własnego smaku.Polecane przepisyWraps z grillowanym kurczakiemDip i chipsy tortillaPieczone tortilla z kaszą i soczewicąCytrynowe ciasteczka z makiemPierogi drożdżowe z szynką, pieczarkami i papryką