ßßß Cookit - przepis na Pizza na grubym cieście

Pizza na grubym cieście

nazwa

Wykonanie

Składniki na ciasto:
300 ml ciepłej wody
30 dag mąki
1 łyżka drożdży granulowanych
2 łyżki oleju
1/2 łyżeczki soli
Pozostałe składniki:
5 pomidorów
15 dag pieczarek
1 papryka
2 średnie cebule
1 puszka kukurydzy
10 dag żółtego sera
12 plasterków szynki
przyprawa do pizzy
1 łyżeczka przyprawy do zup
olej do posmarowania brytfanki
Wodę wlać do miski dodać drożdże, dokładnie wymieszać tak aby drożdże się rozpuściły, a następnie dodać pozostałe składniki, wszystko razem wymieszać i odstawić do wyrośnięcia.
Ciasto na pizze przed wyrośnięciem..........
Wyrośnięte ciasto porządnie wymieszaj,a następnie wyłóż na wysmarowaną olejem dużą brytfannę i równomiernie rozciągnij ciasto na całej jej powierzchni. Zmiksuj jednego pomidora i posmaruj powstałym sosem ciasto, a następnie posyp całą powierzchnię przyprawą do pizzy.
Ciasto z przyprawą do pizzy i sosem pomidorowym ..........
Pozostałe składni proponuję przygotować sobie wcześniej, tzw. kiedy ciasto nam będzie wyrastać, ułatwi nam to później układanie poszczególnych składników po kolei na ciasto, a więc: pieczarki umyj i pokrój w cieniutkie plasterki, cebulę obierz i pokrój w pół talarki, odcedzić kukurydzę, paprykę oczyść z gniazd nasiennych i pokrój w kostkę, pozostałe pomidory umyj i pokrój w talarki, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Trochę naszych składników..................
............. i jeszcze trochę
Na ciasto z sosem równomiernie po kolei wykładaj: pieczarki, cebulę, kukurydzę,na to plasterki szynki, a następnie paprykę, plasterki pomidora które posyp przyprawą do zup. Na całości wysyp ser..
A tak to wygląda przed upieczeniem ..................
Piec w piekarniku o temp. 240'C przez około 45-60 minut. Smacznego !
I o to jest nasz efekt końcowy..................
A tyle zostało z całej brytfanki.............
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2009/01/Pizza-na-grubym-ciescie.html