Niedziela, pora więc na popołudniową kawę. Dzisiaj upiekłam pyszne ciasteczka, które można zrobić na poczekaniu. Szybki i łatwy przepis na ciasteczka, lekko chrupiące pachnące kokosem.Ciasteczka uwielbia moje najmłodsze dziecie i zawsze mi asystuje przy ich pieczeniu. Ono też zazwyczaj wybiera jakie ciastka mam upiec. Ochotę na ciastka miałam od dawna, bo długo ich nie piekłam. Dzisiaj wyszperałam ten niezwykle prosty przepis, który Wam bardzo polecam.Szybki i łatwy przepis na ciasteczkaSkładniki:22 ciasteczka200 ml owsianych płatków100 ml kokosowych wiórków100 ml sezamu, białego175 ml mąki200 ml cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g masła, stopionego1 łyżka miodu50 ml wodyszczypta soliWykonanie:Rozpuść masło z miodem, dodaj wodę.Wymieszaj suche składniki i połącz z mokrymi. Uformuj kulki o wadze 20 gram i ułóż na blasze w dużych odstępach. Na dużej blaszy z piekarnika ułożyłam 6 kulek. Kulki podczas pieczenia rozpływają się na duże, płaskie ciasteczka.Piecz ciastka na 160ºC (termoobieg) przez około 10 minut. Ciasteczka po upieczeniu mają lekko złoty kolor.Polecane przepisyKruche ciasteczka z daktylami i sezamemSezamoweciasteczka pieguskiCiasteczkamigdałowe super szybkieCiasteczka z rabarbarem i kokosemCiasteczka z Milky Way