ßßß
Szybki obiad ze świątecznego karpiaSkładniki: na 4 porcje4 filety z karpia, około 500 g4 ziemniaki2 małe bataty3 ząbki czosnku250 g jarmużu½ łyżeczki suszonego tymiankusól i pieprz do smaku2 łyżki oliwyObierz ziemniaki i bataty i pokrój w kostkę. Obierz czosnek i drobno posiekaj. Posól, popieprz, przypraw tymiankiem i smaż warzywa na oliwie, aż będą miękkie i lekko rumiane. Miękkie liście jarmużu oderwij od twardych łodyg i porwij na mniejsze kawałki. Zblanszuj w lekko osolonej wodzie i dodaj do warzyw na patelni pod koniec smażenia. Przypraw karpia solą i pieprzem i ugrilluj na grillowej patelni lub usmaż. Podaj karpia z salatką na ciepło skropionego sokiem z cytryny.Polecane przepisySałatka makaronowa z indykiem i pestoSałatka z kurkami i glazurowane schaboweKarp smażony z zielonym makaronem i orzechamiWłoska kapusta z migdałami