Wykonanie
Wczoraj zrobiłam domowe marshmallows i jak się domyślacie miałam
plan. Chciałam upiec smore`s brownies ale użyć domowej roboty marshmallows . Muszę przyznać, że z
sercem na ramieniu wstawiłam brownies do piekarnika. Obawiałam się, że wszystko się rozpłynie, a tu niespodzianka! Marshmallows tylko lekko się rozpuściły, a następnie ponownie zastygły po ostygnięciu ciasta. Wyglądały niemalże jak
beza.Smore`s brownies to kaloryczna bomba. Dzisiaj zamiast
czekolady dodałam
masło i
kakao oraz
cukier muscovado przez co brownie nabrało lekko karmelowego smaku. Polecam to brownie wszystkim miłośnikom
czekolady!

Składniki: na foremkę o
boku 20 cm125 g
masła200 g muscovado
cukier100 g
mąkinasiona
wanilii, 1 laska3 czubate łyżki
kakao2
jajka100 g solonych
krakersów + 4 łyżki do posypania, pokruszone150 g marshmallows, tutaj przepis2 łyżki ziarna kakaowca do posypania

Rozpuść
masło i
cukier. Dodaj
kakao, nasiona
wanilii, zamieszaj i lekko ostudź. Następnie dodaj
jajka i szybko zamieszaj. Na koniec dodaj
mąkę. Wyłóż foremkę pergaminem. Dno foremki wysyp pokruszonymi
krakersami. Wylej masę i lekko zamieszaj aby
krakersy lekko się połączyły z
czekoladową masą. Włóż do piekarnika włączonego na termoobieg i nagrzanego na 160ºC i piecz brownies przez 15 minuter. Po tym czasie wyjmij brownies i posyp resztą
krakersów, marshmallows i ziarnami kakaowca. Przełącz piekarnik na grilla i i włóż brownies z powrotem do piekarnika, tym razem na wyższy poziom tuż pod grillem. Zrumień marshmallows przez 15 minut.Polecane przepisy
Czekoladowe brownies z marshmallows i keksami
Czekoladowo serowe brownie z
masłem orzechowymCiasto
czekoladowe z
cukinią i
jagodamiCiasto
czekoladowe z szafranowymi
gruszkamiCiasto
czekoladowe z kremem
jogurtowym i
borówkami