ßßß
Składniki: na foremkę o boku 20 cm125 g masła200 g muscovado cukier100 g mąkinasiona wanilii, 1 laska3 czubate łyżki kakao2 jajka100 g solonych krakersów + 4 łyżki do posypania, pokruszone150 g marshmallows, tutaj przepis2 łyżki ziarna kakaowca do posypania
Rozpuść masło i cukier. Dodaj kakao, nasiona wanilii, zamieszaj i lekko ostudź. Następnie dodaj jajka i szybko zamieszaj. Na koniec dodaj mąkę. Wyłóż foremkę pergaminem. Dno foremki wysyp pokruszonymi krakersami. Wylej masę i lekko zamieszaj aby krakersy lekko się połączyły z czekoladową masą. Włóż do piekarnika włączonego na termoobieg i nagrzanego na 160ºC i piecz brownies przez 15 minuter. Po tym czasie wyjmij brownies i posyp resztą krakersów, marshmallows i ziarnami kakaowca. Przełącz piekarnik na grilla i i włóż brownies z powrotem do piekarnika, tym razem na wyższy poziom tuż pod grillem. Zrumień marshmallows przez 15 minut.Polecane przepisyCzekoladowe brownies z marshmallows i keksamiCzekoladowo serowe brownie z masłem orzechowymCiasto czekoladowe z cukinią i jagodamiCiasto czekoladowe z szafranowymi gruszkamiCiasto czekoladowe z kremem jogurtowym i borówkami