Wykonanie
No i mamy piątek! Już po obiedzie, a teraz czas na podwieczorek, U mnie dzisiaj brownie mocno
czekoladowe i ciągnące o lekkim karmelowym smaku. Porcja nie za duża ale brownie jest tak sycące, że kawałeczek wystarczy na długo.

Składniki: na kwadratową foremkę o
boku 20 cm180 g
masła180 g
czekolady, 70 %
kakao80 g
mąki pszennej40 g
kakao50 g
białej czekolady, z grubsza pokrojonej50 g
mlecznej czekolady, z grubsza pkrojonej3
jajka240 g muscovado
cukruWykonanie:
Masło i
czekoladę roztop w kąpieli
wodnej.
Jajka i
cukier ubij na puszystą masę.Pokrój białą i
mleczną czekoladę na mniejsze kawałki. Przesiej
mąkę z
kakao.Dodaj rozpuszczoną
czekoladę i
masło do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj.Następnie dodaj
mąkę z
kakao i obie
czekolady. Wymieszaj delikatnie.Wylej masę do foremki wyłożonej pergaminem. Wygładź.Piecz brownie na 175ºC (termoobieg) przez 20 minut.Wyjmij z piekarnika i dobrze ostudź przed pokrojeniem.

Brownie jest mocno
czekoladowe z kawałkami białej i
mlecznej czekolady, a dodatek muscavado
cukru powoduje, że brownie jest lekko ciągnące. Moje dzieci uwielbiają brownie wszelakiej
maści. Brownies z marshmallows, brownie z
dynią to przepisy, które już tu prezentowałam na blogu. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej to polecam brownie bezglutenowe, które ja sama bardzo lubię.

Chcesz zagłosować na mój blog ? Wyślij SMS o treści C00302 na numer 7122 ! Dziękuję!Polecane przepisy
Czekoladowe brownies z marshmallows i keksamiCiasto
czekoladowe z szafranowymi
gruszkamiCiasto
czekoladowe – 10 minut w piekarnikuPyszne brownie bezglutenowe