ßßß
Składniki: na kwadratową foremkę o boku 20 cm180 g masła180 g czekolady, 70 % kakao80 g mąki pszennej40 g kakao50 g białej czekolady, z grubsza pokrojonej50 g mlecznej czekolady, z grubsza pkrojonej3 jajka240 g muscovado cukruWykonanie:Masło i czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Jajka i cukier ubij na puszystą masę.Pokrój białą i mleczną czekoladę na mniejsze kawałki. Przesiej mąkę z kakao.Dodaj rozpuszczoną czekoladę i masło do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj.Następnie dodaj mąkę z kakao i obie czekolady. Wymieszaj delikatnie.Wylej masę do foremki wyłożonej pergaminem. Wygładź.Piecz brownie na 175ºC (termoobieg) przez 20 minut.Wyjmij z piekarnika i dobrze ostudź przed pokrojeniem.
Brownie jest mocno czekoladowe z kawałkami białej i mlecznej czekolady, a dodatek muscavado cukru powoduje, że brownie jest lekko ciągnące. Moje dzieci uwielbiają brownie wszelakiej maści. Brownies z marshmallows, brownie z dynią to przepisy, które już tu prezentowałam na blogu. Jeśli jesteście na diecie bezglutenowej to polecam brownie bezglutenowe, które ja sama bardzo lubię.
Chcesz zagłosować na mój blog ? Wyślij SMS o treści C00302 na numer 7122 ! Dziękuję!Polecane przepisyCzekoladowe brownies z marshmallows i keksamiCiasto czekoladowe z szafranowymi gruszkamiCiasto czekoladowe – 10 minut w piekarnikuPyszne brownie bezglutenowe