ßßß
Składniki: na 20 koreczków100 g sera cheddar100 ml oliwy z pestek winogron10 daktyli, podzielonych na pół bez pestek1 czerwone chili, pokrojone w krążki2 łyżki chili sosu, tutaj mój domowy chili sosodrobina nasion włoskiego kopru lub anyżu3 ziarna różowego pieprzu, lekko rozgniecione3 ziarna czarnego pieprzuszczypta suszonych lub świeżych ziół, u mnie rozmaryn i tymianekWykonanie:Wymieszaj wszystkie składniki na marynatę i wlej do półlitrowego słoiczka ze szczelnym zamknięciem.Zanurz w marynacie pozostałe składniki, zamknij i potrząśnij. Marynuj ser najmniej 5 godzin. Taki zamarynowany ser może postać w lodówce 3 tygodnie.
W styczniowym wyzwaniu blogerek i blogerów wzięli udział:PATRYK I ADA – CookGOSIA – CodojedzeniaPolecane przepisyMini kanapki z łososiowym tataremSałatka z wędzonego łososia i rakówPrzepis miesiąca – przekąskiPączki tradycyjne smażone na smalcu