ßßß
Cookit - przepis na Konfitura z czerwonej cebuli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Konfitura z czerwonej cebuli
Składniki
Konfitura
Czerwona cebula
Oliwa z oliwek
Wino wytrawne
Woda
Ocet balsamiczny
Ocet winny
Cukier brązowy
Sól
Pieprz
Bakłażan
Jogurt
Gruszka
Sok malinowy
Dżem
Jabłko
Śliwki
Wykonanie
Ostatnio mam wenę na
przetwory
z
czerwonej cebuli
. Ostatnio zrobiłam c
zerwoną cebulę
marynowaną a occie . Dzisiaj chcę Wam zaproponować
konfiturę
z
czerwonej cebuli
. Bardzo fajny dodatek do grilla lub
pieczonego mięsa
. Smakosze
serów
taką
cebulową
konfiturą
również nie pogardzą.
Konfiturę
z
czerwonej cebuli
robiłam już dwa
razy
. Raz usmażyłam z dodatkiem
czerwonego wina
, a raz z
wodą
. Więc jeśli ktoś nie lubi
alkoholu
, wersja bezalkoholowa jest nie mniej wyborna. Oto przepis:
Konfitura
z
czerwonej cebuli
Składniki:około 350 ml
konfitury
2 łyżki
oliwy
500 g
czerwonej cebuli
100 ml czerwonego,
wytrawnego wina
lub
wody
3 łyżki
octu balsamicznego
3 łyżki
octu winnego
3 łyżki
brązowego cukru
sól
i
pieprz
do smakuWykonanie:Pokrój
cebulę
w cienkie plasterki. Smaż na
oliwie
przez 30 minut, bardzo powoli.
Cebula
ma być miękka, ale nie zrumieniona.Po tym czasie dodaj wino/
wodę
,
ocet
i
ocet balsamiczny
oraz
cukier
. Smaż
konfiturę
bardzo powoli, aż nastąpi redukcja alkoholu/
wody
i
konfitura
zgęstnieje, około 20 minut.Gorącą
konfiturę
przełóż do małych słoiczków, zamknij i odwróć do góry nogami.
Konfiturę
można tak przechowywać przez kilka miesięcy.Polecane przepisy
Bakłażan
z
jogurtem
po perskuLekkie sałatki nie tylko do grilla
Gruszki
w zalewie szafranowejDomowy
sok malinowy
Dżem
jabłkowo
śliwkowy
ale jaki
Źródło:
http://codojedzenia.pl/konfitura-z-czerwonej-cebuli
Przepisy powiązane
Aromatyczne chutney z dynii
Majonez z fasoli na Wielkanoc
Prosta sałatka ze szpinaku
Karmelizowana czerwona cebula
chutney z czerwonej cebuli
Składniki powiązane (0)