ßßß
Grillowany halloumi z truskawkami i ziołamiSkładniki:130 g sera halloumi100 g truskawek2 łyżki oliwy1 łyżka soku z cytryny1 łyżka syropu z agawy lub miodu2 łyżki posiekanej mięty2 łyżki posiekanej kolendryPokrój ser na 6 plastrów i ugrilluj na grillu lub grillowej patelni. Gorący ułóż na talerzu. Pokrój truskawki w plasterki i ułóż na serze. Posyp posiekanymi ziołami. Przygotuj dressing, wstrząsając oliwę, sok z cytryny i syrop z agawy w małej butelce z zamknięciem. Polej całość dressingiem i posyp posiekanymi ziołami. Całość dopraw pieprzem.Polecane przepisyLekka sałatka na ciepło z cukinii i kaszyPrzekąska z pieczarekKonkurs! Granitowa patelnia grillowa do wygraniaMarynowany kurczak na patyku z polentąZapiekanka z halloumi i oberżyny