ßßß
PRZEPIS:Składniki:400 g piersi z kurczaka (lub mięsa wołowego mielonego)1 puszka czerwonej fasoli1 puszka białej fasoli1-2 marchewki2 cebule1 papryka4-5 łyżek kukurydzy konserwowej5-6 łyżek przecieru pomidorowego bez konserwantów lub pomidorów z puszki1 łyżka czerwonej pasty curry1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki, pieprz, kumin, sólTak się rozpędziłam z gotowaniem, że zapomniałam robić tak jak zwykle zdjęcia ;)1. Mięso/piersi z kurczaka mielimy za pomocą np. maszynki do mięsa2. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy z niewielką ilością oleją w garnku, w którym będziemy przygotowywać danie.3. Kiedy cebula jest już przyrumieniona wrzucamy mięso, lekko podsmażamy i dorzucamy pozostałe składniki: fasole (jeśli czerwona jest z sosem, to dodajemy całość), pokrojona marchew w półkrążki, pokrojona w kostkę paprykę, kukurydzę i przecier pomidorowy (lub pomidory z puszki). Wszystko dusimy.4. Po około 5 minutach dorzucamy pastę curry i pozostałe przyprawy. Na koniec doprawiamy do smaku solą, jeśli jest taka potrzeba.5. Chwile jeszcze dusimy......i GOTOWE !!!
Podajemy z ryżem lub tortillą