Wykonanie
Natchniona daniem w naszym nowym
fitness klubie, postanowiłam wypróbować swoich sił i oto co mi wyszło :) Oczywiście w oryginale
Chilli con carne jest z
mięsem wołowym, ale ja dzisiaj nie miałam
wołowiny, zatem wersja "Light" z
mięsem drobiowym :)

PRZEPIS:Składniki:400 g
piersi z kurczaka (lub
mięsa wołowego mielonego)1 puszka
czerwonej fasoli1 puszka
białej fasoli1-2
marchewki2
cebule1
papryka4-5 łyżek
kukurydzy konserwowej5-6 łyżek
przecieru pomidorowego bez konserwantów lub
pomidorów z puszki1 łyżka czerwonej pasty
curry1 łyżeczka słodkiej, mielonej
papryki,
pieprz, kumin,
sólTak się rozpędziłam z gotowaniem, że zapomniałam robić tak jak zwykle zdjęcia ;)1. Mięso/piersi z
kurczaka mielimy za pomocą np. maszynki do
mięsa2.
Cebulę kroimy w kostkę i dusimy z niewielką ilością
oleją w garnku, w którym będziemy przygotowywać danie.3. Kiedy
cebula jest już przyrumieniona wrzucamy
mięso, lekko podsmażamy i dorzucamy pozostałe składniki:
fasole (jeśli czerwona jest z sosem, to dodajemy całość), pokrojona
marchew w półkrążki, pokrojona w kostkę
paprykę,
kukurydzę i
przecier pomidorowy (lub
pomidory z puszki). Wszystko dusimy.4. Po około 5 minutach dorzucamy pastę
curry i pozostałe
przyprawy. Na koniec doprawiamy do smaku
solą, jeśli jest taka potrzeba.5. Chwile jeszcze dusimy......i GOTOWE !!!

Podajemy z
ryżem lub tortillą
