« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoryż 1 szklanekpierś kurczaka 200 gramówcebula 1 sztukkukurydza konserwowa 0,5 puszkafasola czerwona 0,5 puszkabulion drobiowy 2,5 szklanekmasło 2 łyżek stołowychszczypiorek 1 łyżek stołowychprzecier pomidorowy 1 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w małą kostkę. Oczyszczoną, posiekaną cebule zeszklić na maśle, dodać mięso oraz ryż, wlać bulion oraz przecier pomidorowy i gotować 15 minut. Dodać fasolkę razem z kukurydzą i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekanym szczypiorkiem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: