ßßß
PRZEPIS:Składniki:500 g piersi z kurczaka400-500 g szpinaku (ja użyłam mrożonego, ale można oczywiście dodać świeże liście)1 cebula1-2 ząbki czosnkukorzeń imbiruśmietana (ja użyłam sojowej, ale świetnie pasuje do tego 30% czyli tzw. słodka śmietana)mleczko migdałowe (opcjonalnie)1 łyżeczka masłapłatki migdałowekumin rzymski (mielony)goździkicynamonpieprz czarny mielonyostra papryka (mielona)kurkumacurry
1. Mięso kroimy w kostkę i marynujemy z posiekanym w paski imbirem, 1 łyżeczką kurkumy, 0,5 łyżeczki kuminu, pieprz
2. Szpinak rozmrażamy, dodajemy 3-4 goździki
3. Czosnek i cebulę siekamy drobno. Smażymy. Dodajemy kumin, curry. Czekamy aż się cebula zeszkli.
4. Do szpinaku dodajemy cebulę, mięso, śmietanę (małe opakowanie) i około 4-5 łyżek mleczka kokosowego. Dusimy na małym ogniu, aż mięso będzie gotowe

5. Dosypujemy 3-4 łyżki płatków migdałowych.
...i GOTOWE !!!!