Wykonanie

Danie w zasadzie można zaliczyć i do dań głównych i do sałatek – w zależności od naszych potrzeb i podania. Gdy podamy jako drugie danie, to po prostu z ziemniaczkami, gdy jako
sałatkę, proponuję dołożyć jeszcze odrobinkę
kukurydzy z puszki i świeżej
cebulki.Składniki :2
piersi z kurczakajogurt naturalny – 4 łyżki
majonez – 2 łyżki
sałata lodowa lub
miks sałat (ja kupiłam z
rukolą) lub
sałata masłowakawałeczek
imbiruodrobina
gałki muszkatołowejprzyprawa currypieprzsóloliwa
Piersi myjemy i drobno kroimy – może być w kosteczkę, może być w słupki.
Imbir obieramy – tak ze 3 cm i ścieramy na tarce. Ścieramy również odrobinę
gałki muszkatołowej. Kawałeczki
kurczaka przyprawiamy
solą,
pieprzem,
imbirem, gałką i dość obficie
przyprawą curry, skrapiamy
oliwą i wstawiamy na około godzinę do lodówki.Reklama


Jogurt mieszamy z
majonezem i przyprawiamy odrobinką
soli i
pieprzu – do smaku.

Kawałeczki
kurczaka smażymy na złoty kolor na odrobinie
oliwy, układamy na sałacie, polewamy sosem.

Obiadek:
Sałatka:
