ßßß


SKŁADNIKI:opakowanie rukoli ( lub mix sałat)1 mała pierś z kurczaka podwójna10 dag twrogu1 czerwona cebulapapryka słodkasól, pieprz zioła prowansalskie1 łyżka miodu2 jajka2 pomidory3 łyżki ziaren słonecznikaSkładniki na sos:2 łyżeczki miodu2 łyżeczki octu winnego2 łyżeczki octu balsamicznego2 łyżki oliwy z oliwek1/2 łyżki ziół prowansalskichWYKONANIE :Rukolę opłukać i osuszyć.Pierś z kurczaka umyć i pokroić w małe paski. Oprószamy ziołami papryką, pieprzem , soląNa patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażmy mięso. Kiedy staje się białe wlewamy miód i smażymy, aż mięso się skarmelizuje. Wszystko odparuje , a kurczak będzie ładnie usmażony. Mięso studzimy.Cebulę kroimy w pół-krążki, a pomidory na małe ćwiartki. Słonecznik prażymy na suchej teflonowej patelni do lekkiego zrumienienia. uważamy , by nie spalić.Ugotowane na twardo jajka , kroimy na ćwiartki
Wszystkie składniki sosu mieszamy, by się połączyły.
W dużej salaterce układamy rukolę, usmażonego kurczaka, połówki pomidorków, pół-krążki cebuli, jajko, posypujemy rozkruszonym twarogiem. Całość polewamy sosem. Posypujemy prażonymi ziarnami słonecznika.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.