Wykonanie
Sałatka powstała bardzo spontanicznie. Potrzeba chwil.
Kurczak karmelizowany z
miodem i smaczny sos zrobiły swoje. Polecam.



SKŁADNIKI:opakowanie
rukoli ( lub mix
sałat)1 mała
pierś z kurczaka podwójna10 dag
twrogu1
czerwona cebulapapryka słodkasól,
pieprz zioła prowansalskie1 łyżka
miodu2
jajka2
pomidory3 łyżki
ziaren słonecznikaSkładniki na sos:2 łyżeczki
miodu2 łyżeczki
octu winnego2 łyżeczki
octu balsamicznego2 łyżki
oliwy z oliwek1/2 łyżki
ziół prowansalskichWYKONANIE :
Rukolę opłukać i osuszyć.
Pierś z kurczaka umyć i pokroić w małe paski. Oprószamy
ziołami papryką,
pieprzem ,
soląNa patelni rozgrzewamy łyżkę
oleju i smażmy
mięso. Kiedy staje się białe wlewamy
miód i smażymy, aż
mięso się skarmelizuje. Wszystko odparuje , a
kurczak będzie ładnie usmażony.
Mięso studzimy.
Cebulę kroimy w pół-krążki, a
pomidory na małe ćwiartki.
Słonecznik prażymy na suchej teflonowej patelni do lekkiego zrumienienia. uważamy , by nie spalić.Ugotowane na twardo
jajka , kroimy na ćwiartki

Wszystkie składniki sosu mieszamy, by się połączyły.

W dużej salaterce układamy
rukolę, usmażonego
kurczaka, połówki
pomidorków, pół-krążki
cebuli,
jajko, posypujemy rozkruszonym
twarogiem. Całość polewamy sosem. Posypujemy prażonymi
ziarnami słonecznika.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.