Paluszki surimi w cieście naleśnikowym.Opublikowano 14 listopada 2014, autor: MartaDanie smaczne zarówno na ciepło na obiad jak i na zimno jako przekąska np. do piwa. Na obiad polecam z frytkami i ogórkiem konserwowym.składniki:250 g świeżych paluszków surimisok z połówki cytrynyciasto:150 g mąki pszennej170 ml mleka1 jajko1/2 pęczka drobno posiekanej natki pietruszkisól, pieprz, ostra paprykaSurimi wyciągamy z folii i skrapiamy sokiem z cytryny.W misce mieszamy mąkę z mlekiem, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawami i mieszamy aż ciasto będzie miało gładką konsystencję. Wrzucamy pietruszkę i znowu mieszamy.Paluszki dokładnie maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.Sprawdź te przepisy :Kiełbaski zapiekane w cieście naleśnikowym.Śledź smażony w cieścieSerowekrakersy z lubczykiem i chilli.Jesienne ciasto ze śliwkami.