ßßß Cookit - przepis na Paluszki surimi w cieście naleśnikowym.

Paluszki surimi w cieście naleśnikowym.

nazwa

Wykonanie

Paluszki surimi w cieście naleśnikowym.
Opublikowano 14 listopada 2014, autor: Marta
Danie smaczne zarówno na ciepło na obiad jak i na zimno jako przekąska np. do piwa. Na obiad polecam z frytkami i ogórkiem konserwowym.
składniki:
250 g świeżych paluszków surimi
sok z połówki cytryny
ciasto:
150 g mąki pszennej
170 ml mleka
1 jajko
1/2 pęczka drobno posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz, ostra papryka
Surimi wyciągamy z folii i skrapiamy sokiem z cytryny.
W misce mieszamy mąkę z mlekiem, wbijamy jajko, doprawiamy przyprawami i mieszamy aż ciasto będzie miało gładką konsystencję. Wrzucamy pietruszkę i znowu mieszamy.
Paluszki dokładnie maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron na złoty kolor.
Sprawdź te przepisy :
Kiełbaski zapiekane w cieście naleśnikowym.
Śledź smażony w cieście
Serowe krakersy z lubczykiem i chilli.
Jesienne ciasto ze śliwkami.
Źródło:http://przepisnikmarty.blog.pl/2014/11/14/paluszki-surimi-w-ciescie-nalesnikowym