Wykonanie


Składniki:0,5kg
fasolki szparagowej zielonej1
cebula1 puszka
pomidorów0,4 kg
kiełbasy1 łyżka
przecieru pomidorowegoprzyprawy:
sól,
piperz, 2
liście laurowe, 2 ziarenka
ziela angielskiego, 2 ząbki
czosnku, 1 łyżeczka
cukru, 1 łyżeczka suszonego
tymianku, 1 łyżeczka
ostrej paprykiSposób wykonania
Cebulę obieram, kroję w drobną kostkę i podsmażam na rozgrzanym
oleju. Następnie dorzucam pokrojoną w kostkę
kiełbasę i razem jeszcze chwilę podsmażam.Wyjmuje
pomidory z puszki i miksuje na gładką masę. Przelewam
pomidory do garnka, dorzucam pokrojoną na kawałki
fasolkę. Dodaję 1/2 szklanki
wody,
cukier,
ziele angielskie,
liść laurowy,
tymianek, przeciśnięty przez praskę
czosnek. Przykrywam i duszę 10minut.Po tym czasie dodaję łyżkę
przecieru pomidorowego i łyżeczkę
ostrej papryki, Przykrywam i duszę do momentu, aż
fasolka będzie al. dente. Dorzucam
kiełbasę z
cebulą. Jeżeli
sos jest zbyt rzadki można go zagęścić.

