Wykonanie
Przepis i zdjęcia na kotlety
rybne nadesłane prosto od mojego taty. Już żałuję, że mam tak daleko bo z chęcią bym podjadła trochę takich kotletów.
Składniki:1kg fileta z
okonia,1
bułka,1 średnia
cebula,pęczek
natki pietruszki,łyżka świeżego
kopru,5 łyżek
bułki tartej,
sól,
pieprz,
olej do smażenia.Przygotowanie:
Filety rybne zmielić przez maszynkę (jeżeli
ryba jest w całości najpierw dokładnie ją oczyścić). Do zmielonej
ryby dodać
cebulę pokrojoną w kostkę, posiekany
koper i
pietruszkę oraz
bułkę namoczoną w wodzie i dobrze odsączoną. Dodać
sól,
pieprz i dokładnie wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w
bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu.
Smacznego!!!