ßßß
Moje chili z makaronem:
Moje chili z ryżem:
Potrzebne będą:- 500g mielonego mięsa wołowego- 2 puszki czerwonej fasoli (około 500g)- puszka kukurydzy- puszka pomidorów w kawałkach- 4 ząbki czosnku- 2 cebule- papryczka chili- 2 łyżki masła lub oliwy z oliwek- 2 zielone papryki- pół szklanki piwa- łyżeczka chili, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka soliSposób wykonania:1) Cebule, czosnek i papryczkę chili drobno siekamy, po czym podsmażamy na rozgrzanym na patelni tłuszczu.
2) Następnie dodajemy mięso, rozdrabniamy je i smażymy całość przez kilka minut.
3) Dodajemy przyprawy: sól, paprykę oraz chili i zagotowujemy przez chwilę.
4) Całość przekładamy do garnka, a następnie dodajemy paprykę, pomidory razem z sokiem, pół szklanki piwa, wszystko mieszamy i gotujemy około 20-30 minut, z lekko uchyloną pokrywką.
5) Po tym czasie dodajmy odsączoną fasolę i kukurydzę, po czym gotujemy przez kolejne 15 minut. W miarę potrzeby można dodać trochę wody.
6) Ewentualne dodatki gotujemy osobno.
Smacznego =)