ßßß
            
        
Potrzebne będą:- 1,5 szklanki mąki pszennej- ser feta- 1/3 tradycyjnego, polskiego opakowania drożdży- 1-2 pomidory- kilka plasterków szynki szwarcwaldzkiej- oliwa- kilka czarnych oliwek- sól, pieprz- bazylia, oreganoSposób wykonania:1) Do miski wsypujemy mąkę.2) Drożdże rozpuszczamy w szklance letniej wody i mieszamy.3) Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżeczkę soli, 2 łyżki oliwy, a następnie drożdże z wodą i stopniowo mieszamy.4) Wyrabiamy ręką ciasto, aż powstanie jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi, to dodajemy mąki i dalej wyrabiamy).5) Odstawiamy ciasto na około 30 minut, żeby urosło.6) Ciasto wałkujemy, układamy na lekko skropionej oliwą blasze (w tym przypadku użyłem tortownicy), układamy fetę, szynkę, oliwki i plastry pomidora.

8) Posypujemy odrobiną soli, pieprzu i ziół.9) Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C i pieczemy w nim pizze przez około 25 minut.

Smacznego =)