ßßß
 
            
         Potrzebne będą:-1-2 brokuły- 1 marchew- 1 pietruszka- 2 ząbki czosnku- 1 średnia cebula- łyżka masła- sól- pieprz- zioła prowansalskie- 2 kostki ser Boursin, a jeśli nie mamy to ser rokpol- grzanki (opcjonalnie)- natka pietruszki (opcjonalnie)Sposób wykonania:1) Brokuły dzielimy na różyczki, dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, 2 ząbki czosnku, pokrojoną cebulę. Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę masła i gotujemy do miękkości.2) Po ugotowaniu, całość blendujemy na gładko z dodatkiem wywaru, aż zrobi się gesty krem.3) Następnie dodajemy pieprz, sól, szczyptę ziół prowansalskich i secret ingredient (tajemniczy składnik), czyli 2 kostki sera Boursin. W związku z tym, że ser Boursin jest w Polsce niedostępny, ja dodaję ser rokpol.4) Zupę można podawać z grzankami i natką pietruszki dla smaku, choć, jak już napisałem - najlepiej smakuje po prostu z pieczywem czosnkowym.Smacznego =)A oto zupa brokułowa w wykonaniu Agnieszki, posypana papryką i szczypiorem =)
Potrzebne będą:-1-2 brokuły- 1 marchew- 1 pietruszka- 2 ząbki czosnku- 1 średnia cebula- łyżka masła- sól- pieprz- zioła prowansalskie- 2 kostki ser Boursin, a jeśli nie mamy to ser rokpol- grzanki (opcjonalnie)- natka pietruszki (opcjonalnie)Sposób wykonania:1) Brokuły dzielimy na różyczki, dodajemy pokrojoną marchew, pietruszkę, 2 ząbki czosnku, pokrojoną cebulę. Zalewamy wodą, dodajemy łyżkę masła i gotujemy do miękkości.2) Po ugotowaniu, całość blendujemy na gładko z dodatkiem wywaru, aż zrobi się gesty krem.3) Następnie dodajemy pieprz, sól, szczyptę ziół prowansalskich i secret ingredient (tajemniczy składnik), czyli 2 kostki sera Boursin. W związku z tym, że ser Boursin jest w Polsce niedostępny, ja dodaję ser rokpol.4) Zupę można podawać z grzankami i natką pietruszki dla smaku, choć, jak już napisałem - najlepiej smakuje po prostu z pieczywem czosnkowym.Smacznego =)A oto zupa brokułowa w wykonaniu Agnieszki, posypana papryką i szczypiorem =)
