Wykonanie



Danie dla sportowców czy miłośników zdrowej kuchni!Dzisiaj zapraszam na pyszne i zdrowe placuszki z
mąki gryczanej, podane z grubym plastrem
awokado,
ogórkiem zielonym,
łososiem i
jajkiem poszetowym. Wszystko podane z nowalijkami
świeżym szpinakiem,
rukolą,
dymką,
rzodkiewką,
pomidorkami koktajlowymi i
kiełkami rzodkiewki. Wszystko skropione
oliwą z oliwek z dodatkiem
chili. Pyszne!Zapraszam!

Wytrawne placuszki gryczane:- 4 czubate łyżki
maki gryczanej- 1
jajo ekologiczne-
sól, kilka listków świeżego
tymianku cytrynowego- 1/2 szklanki
mleka- 1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia-
oliwa z oliwek do smażeniaSkładniki wymieszajcie bardzo dokładnie za pomocą trzepaczki. Smażcie na minimalnej ilości tłuszczu, na patelni teflonowej. Pamiętajcie żeby dobrze rozgrzać ;-)
Jajko poszetowe "
jajko w koszulce"
Jajko poszetowe robimy w następujący sposób, na wrzątek szybkim i sprytnym ruchem wybijamy
jajko, gotujemy niecałą minutę, pamiętajcie
żółtko w środku ma być płynne! A i mówię tu o
jajku prosto z lodówki! ;-)

Ponadto będziemy potrzebować- świeże liście
szpinaku,
rukoli,
kiełki rzodkiewki,
dymkę,
ogórek zielony,
awokado dojrzałe,
rzodkiewkę,
pomidorki koktajlowe,
natka pietruszki, 6-7 plasterków
ogórka zielonego-
łososia norweskiego-
sok z cytryny-
oliwa z oliwek z dodatkiem
chiliPodajemy jak na fotografii ;-)))

Smacznego!!!Zapraszam na mojego FanPage na Facebooka SmykWKuchni!Pieknego Dnia!