Wykonanie

Pysznie i kolorowo!Do tego zdrowo !!! ;-)))

Przepyszna propozycja:
kokosowo- dyniowa zupa z dyni podana z jaglanymi kluseczkami ze
szpinakiem. Odważne, aromatyczne i bardzo smaczne danie! Idealne na zimowy obiad.Dla wszystkich miłośników
szpinaków i dyni!;-)

SKŁADNIKI:- 4 garście świeżych liści
szpinaku - posiekane- 3 łyżki
serka o smaku
czosnkowym- 2
żółtka- 2 szklanki ugotowanej
kaszy jaglanej- 4 łyżki
mąki ryżowej + do obtoczenia-
sólSkładniki bardzo dokładnie wymieszaj na gładką masę. Uformuj długie rolki, delikatnie odkrawaj kawałki i formuj w dłoniach na podłużne kluseczki. Wrzucamy na wrzącą
wodę,
woda ma się delikatnie gotować, kluseczki gotujemy około 5-7 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową.SKŁADNIKI NA ZUPĘ
DYNIOWĄ:- 500 g dyni startej na tarce- 1 ząbek
czosnku- puszka
mleka kokosowego- 1,5 łyżki pasty
curry tajskiej-
chili według uznania- 1 łyżka
oleju kokosowego- 2
szalotki cebulki- 400 ml
wody-
curry łyżeczkaWszystko gotujemy przez godzinę. Miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Gorącą zupę wylewamy na kluseczki!MMMniammmm!!!!

PS. Smakowało? Podaj dalej!;-))))