Cudowne i rozpływające się w ustach serniczki z prawdziwym sosem z pomarańczy, zwieńczone dumnie prezentującymi się bezami! Mój przepis i moje dzieło ;-).Jestem z nich bardzo dumna. W smaku są obłędne! Sos z dojrzałych i soczystych pomarańczy tak podkręcił smak serniczków, a dodatek słodkiej bezy zrównoważył smak i aromat!Polecam!3majcie mocno kciuki ;-))SKŁADNIKI:- 500 g sera białego zmielonego- 3 żółtka- 100 g cukru pudru- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia- 2 łyżki mąki ziemniaczanej- 100 g margaryny PALMA firmy BIELMARMargarynę ucieraj z żółtkami i cukrem na puszystą masę, dodawaj porcjami ser i mąkę.Kokilki wysmaruj margaryną wyłóż ser do około 3/4 wysokości.SOS POMARAŃCZOWY:- 2 łyżki margaryny Palma firmy Bielmar- 1 duża pomarańcza- 3 łyżki miodu- 2 łyżki cukru brązowegoPomarańcze obierz bardzo dokładnie ze skórki, pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść margarynę, cukier, miód, dodaj pomarańcze. Smaż około 15 minut. Sos zgęstnieje. Studzimy do całkowitego wystudzenia. Sos wylej na ser w kokilkach.BEZA:- 3 białka- 3 łyżki cukru pudruBiałka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, nadal ubijaj aż pianą będzie szklista i sztywna.Wyłóż na sos pomarańczowy.Piecz w temp. 185 stopni z termoobiegiem przez 20 minut.Gotowe!Pyszności!;-)))))))))))))))BUUUUZIAKI! PIĘKNEGO DNIA ŁASUCHY ;-)))