ßßß
SKŁADNIKINa ciasto:1,5 szklanki mąki;0,5 paczki margaryny;1 jajko;2 żółtka;1 łyżeczka proszku do pieczenia.Na ser:1 kg sera białego trzykrotnie mielonego;2 szklanki mleka;1 szklanka cukru;0,75 szklanki oleju;2 budynie śmietankowe;1łyżka mąki ziemniaczanej;5 żółtek;2 całe jajka;cukier waniliowy;sok z 1 pomarańczy.Na pianę:białka od sera;0,75 szklanki cukru pudru.WYKONANIESkładniki na ciasto zagniatamy i chowamy do lodówki.Jajka, żółtka ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na puch. Dodajemy porcjami ser. Ciągle miksując wsypujemy budynie oraz mąkę ziemniaczaną. Zmniejszamy obroty miksera i dolewamy mleko, olej i sok z pomarańczy.Blachę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy ciasto. Na ciasto wylewamy masę serową. Pieczemy około 1,20 h w temperaturze 170 stopni. 15 minut przed końcem pieczenia wykładamy ubite białka z cukrem pudrem. Pieczemy, aż piana nabierze złotego koloru.