Wykonanie

Dzisiaj zapraszam Was na pyszną i nietuzinkową kartoflankę z pieczonych
batatów i
marchwi, podaną z wędzoną Newellą,
olejem sezamowym, chrupiącym
makaronem z
młodej marchwi i
kiełkami z
cebuli. Zupa ma tak bardzo innym i wyrafinowany smak, że bardzo gorąco ją Wam polecam! Jest idealna na jesienny obiad, rozgrzewa i syci, dzięki dodatkowi Newelli posiłek zyskuje pełnowartościowe
białko. Idealny obiad!ZAPRASZAM!ROZGRZEJ SIĘ!;-)

SKŁADNIKI:- 3
bataty- 3
marchewki-
kiełki cebuli- Newella wędzona-
olej sezamowy-
oliwa z oliwek- 3 ząbki
czosnku- 1
korzeń pietruszki- 1 łyżka
miodu- 1 cm
imbiru świeżego- 1 litr
wody-
sól,
pieprzNa dużej blaszce ułóż pokrojone i obrane
bataty,
marchewkę,
czosnek i
pietruszkę. Polej
miodem i
oliwą z oliwek. Piecz do miękkości przez około 35 minut.W garnku zagotuj
wodę, włóż pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany
imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw
przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą kostkę Newellą, pokrojoną dzięki maszynce na
makaron marchewką i
kiełkami z
młodej cebuli. Całość
skrop obficie
olejem sezamowym.Pyszne!Pięknego dnia!
