Wykonanie
Doskonale wiecie, że uwielbiam celebrować śniadania, uwielbiam rozkoszować się początkiem dnia, i wydłużać ten moment w nieskończoność. Tym bardziej jestem podekscytowana, kiedy mój K. jest w domu i
mogę tą chwilę dzielić we dwoje. Te śniadania zawsze zachwycają smakiem, kolorem, uśmiechem i dają "worki" dobrej energii na cały dzień ;-).Zapraszam na prawdziwy tort z placuszków
dyniowych z
dżemem z czarnej porzeczki! Serwuje z prawdziwym
kakao!Pięknego dnia!
SKŁADNIKI:- 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni Hokkaido- 2
jaja ekologiczne- 6 czubatych łyżek
mąki- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia-
miód lub słodzik-
cynamon,
kardamon-
olej rzepakowy do smażenia-
dżem Łowicz
czarna porzeczkaDynię upiecz w piekarniku (czas pieczenia 35 minut), miąższ oddziel od skórki i zmiksuj blenderem.W misce za pomocą trzepaczki lub blendera wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą dość gęstą masę.Placuszki smaż na rozgrzanej patelni na
oleju rzepakowym. Staraj się aby były wszsytkie równe i okrągłe. Odkładaj na ręcznik papierowy, który wchłonie zbędny
olej (zawsze to mniej kcal).Placuszki układaj i smaruj
dżemem Łowicz o smaku
czarnej porzeczki. Wierzch możesz ozdobić
świeżą figą!Niebo w gębię!Muszę Was przekonywać, czy wystarczy, że zerkniecie okiem?B-)
SMACZNEGO!WSPANIAŁEGO DNIA!;-)
ZAPRASZAM NA FACEBOOKA SMYKWKUCHNI!;)