Śniadanie!Idealna pora dnia na kreatywne wyżycie się i zrobienie dla bliskich czegoś wyjątkowego, smacznego, nietuzinkowego i obłędnego w smaku!Idealne chrupiące dyniowe gofry z kwaśno- słodkim dżemem z czarnej porzeczki Łowicz, z dużą ilością świeżej szałwii i chipsem z szynki parmeńskiej.Hmmmm...Było przepysznie!Dżem dobry, pobudka!Kto by nie chciał wstać rano na takie śniadanie?! ;-)SKŁADNIKI:NA GOFRY:- 1/2 szklanki puree z piecznej dyni- świeże chili- 1/2 szklanki mąki- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia- sól- 2 jaja- olej rzepakowy do smarowania tortownicyW/w składniki za pomocą blendera zmiksuj na gładką masę.Smaż gofry (jeśli nie posiadasz gofrownicy, możesz użyć np. grilla elektrycznego jak ja ;-) )- dżem Łowicz z czarnej porzeczki- świeże liście szałwii- szynka parmeńskaNa usmażone gofry, wyłóż dżem Łowicz i sporą garść szałwii, przykryj gofrem posmaruj dżemem i ułóż chips z szynki parmeńskiej. (Chipsy najłatwiej zrobisz w następujący sposób: na ręczniku papierowym ułóż plaster szynki i włóż na 35 sekund do mikrofali, szynka się pięknie upraży, uformuj pożądany kształt i ułóż na gofrze). Posyp listkami szałwii!Dobre! ;-)Smacznego!