Wykonanie



Kolejny
słoneczny, piękny wręcz pomysł na obiad, w cyklu dieta niskokaloryczna. Pyszna
ryba otulona Prosciutto di
Parma, a w środku rolady soczysty i aromatyczny
pomarańcz, podane z jakże
słoneczną potrawką z dodatkiem dyni. Na taki obiad kochani aż chce się do domu wracać. Kusi kolorami, przyciąga zapachem i jeszcze lepiej smakuje!Przepis na potrawkę z
dynią:- 1/2 małej dyni- mała
cukinia- garść zielonych
oliwek- kilka ząbków
czosnku polskiego- 3
marchewki- puszka
pomidorów włoskich- 2 łyżki
masła-
paprykaW rozgrzanym rondlu rozpuszczamy
masło, podsmażamy
cukinię,
dynię, dodajemy pokrojoną
marchew i pozostałe składniki, podlewamy 1/2 szklanki
wody. Gotujemy aż wszystko się udusi, dodajemy
pomidory. Doprawiamy
chili i
solą.

Roladki z miruny:- 4 filety miruny- 4 plastry Prosciutto di
Parma- 1
pomarańcz- 4 cienkie plastry
cukini- 1 łyżeczka
masła-
sól i
pieprzPlastry z
cukini solimy i odkładamy na 30 minut, w tym czasie zmiękną i będzie można je zrolować.Układamy filet z miruny delikatnie układamy odrobinę
masła, plaster
cukini, na sam środek kawałek
pomarańcza, rolujemy, owijamy
szynką parmeńską.
Rybę zapiekamy w naczyniu żaroodpornym 30 minut.

Porcja 290 kcal ;-)Przepyszne!

Smacznego!