Wykonanie

Składniki: na
biszkopt:- 6 jaj- 1,5 szkl.
cukru- 1 szkl.
mąki- 2 łyżeczki płaskie
proszku do pieczenia- 2 łyżki
kakao- 1 łyżeczka
octu- 1/4 szkl.
mąki ziemniaczanejBiałka oddzielamy od
żółtek, ubijamy na sztywno, dodajemy
cukier, ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy po jednym
żółtku wymieszane z
octem, następnie
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia i
kakao. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni C.Po całkowitym wystudzeniu,
biszkopt dzielimy na 3 części.

Krem z
serkiem mascarpone, nr 1:- 200 g
margaryny (o temp. pokojowej)- 60 g
cukru pudru- 150 g
serka mascarpone (o temp. pokojowej)- 100 g
czekolady mlecznej rozpuszczonej w kąpieli
wodnejWykonanie:
Margarynę ucieramy na puch około 4 minuty, dodajemy
cukier, ucieramy kolejne 5 minut, dodajemy rozpuszczoną
czekoladę, po dokładnym wymieszaniu, ubijamy dalej, dodając po łyżce
serka mascarpone. Wykładamy na dolny
biszkopt. Przykrywamy
biszkoptem.Krem z
masłem orzechowym, nr 2:- 150 g
masła- 120 g
masła orzechowego- 60 g
cukru pudru- 2 łyżki
mleka w proszkuMargarynę ucieramy na puch z
cukrem, dodajemy
masło orzechowe i
mleko w proszku. Ucieramy na puszysty krem, wykładamy na
biszkopt (środkowa warstwa). Przykrywamy 3 blatem
biszkopta.Krem z
chałwą, krem nr 3:- 150 g
masła- 150 g
chałwy czekoladowej- 2 łyżki kajmaku
Masło ucieramy na puch dodajemy kajmak, ucieramy powoli, po połączeniu się składników, dodajemy
chałwę. Wykładamy na sam wierzch. Posypujemy
rodzynkami. Polewamy
czekoladą rozpuszczoną w kąpieli
wodnej.

Pozdrawiam cieplutko!Smacznego!Zapraszam na SMYKWKUCHNI na Facebooku!