Wykonanie

Przepis na
biszkopt:4
jajka1 szkl.
cukru0,75 szkl
mąki1/4 szkl
mąki ziemniaczanej2 łyżeczki
proszku do pieczeniacukier waniliowy
Wykonanie:
Białka oddzielamy od
żółtek, ubijamy na sztywną pianę, dodajemy
cukier i ubijamy dalej. Dodajemy po
żółtku, następnie
mąkę i proszek. Pieczemy w temp. 180 stopni C; czas: 45 minut.

Pozostałe składniki:- puszka masy krówkowej-
budyń o smaku
toffi- 2 łyżki
masła- 250 ml
śmietanki 36%- 1 szt.
śmietan fix- opakowanie
herbatników-
czekolada mleczna opakowanie
Biszkopt po upieczeniu dzielimy na 2 części, na dolny blat, wylewamy przygotowany
budyń (
budyń przygotowujemy na 1,5 szkl.
mleka z dodatkiem 2 łyżek
masła), przykrywamy
herbatnikami, na to wykładamy masę
krówkową, ale pozostawimy 2 łyżki masy, będzie ona nam potrzebna do
śmietany. Przykrywamy to
biszkoptem. Na sam wierzch, wykładamy
śmietanę, którą ubijamy na sztywno ze
śmietan-fixem, pod koniec ubijania dodajemy 2 łyżki masy krówkowej. Tak przygotowaną
śmietanę wykładamy na
biszkopt. Na sam wierzch posypujemy startą
czekoladę.

Smacznego!Pozdrawiam cieplutko!Zapraszam na FB! Gdzie możecie się ze mną kontaktować.