Wykonanie
Składniki:opakowanie
makaronu (np. kokardki)
mięso mielone (40dag)
cebula młoda (dwie małe)2 ząbki cząsnku
papryczka peperoninatka pietruszkiświeże
oreganodymkaczerwona papryka 1szt
śmietana2
jajkaWykonanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu.Na rozgrzanej patelni dusimy
cebulkę,
paprykę, peperoni,
czosnek, dodajemy
mięso mielone, doprawiamy
solą i
pieprzem,
przyprawą do mięsa mielonego, dalej dusimy, jak
mięso będzie już gotowe, dodajemy ugotowany
makaron, wszystko razem mieszamy, wykładamy w naczyniu żaroodpornym. Następnie do miseczki wbijamy 2
jajka i dodajemy 4 łyżki
śmietany (30%), mieszamy trzepaczką, solimy, dodajemy
natkę i
zioła polewamy zapiekankę. Wstawiamy do piekarnika, zapiekamy około 30min w temp. 200stopni.To proste danie, a zobaczycie jak często będziecie do niego powracaćSmacznego!