Wykonanie
Lubicie potrawy typu: coś z niczego? Jak moje dzisiejsze kotlety przygotowane z
kalafiora,
kaszy i
udka kurczaka, które zostało po ugotowaniu zupy. Dobrze przyprawione, podane dodatkowo z sosem stanowią pyszny obiadek.
Składniki :1 ugotowany
kalafior1 ugotowane
udko z kurczaka1 szklanka ugotowanego pęczaku1
cebula2
jajkabiała część niewielkiego
pora3 łyżki posiekanej
natki pietruszki0,5 łyżeczki
curry2-3 łyżki
bułki tartej +
bułka do panierowania
sól,
pieprz do smaku
olej do smażeniaPrzygotowanie :Do miski przekładam pokrojonego drobniutko
kalafiora,ugotowany pęczak i posiekane drobno
mięso z kurczaka.
Cebulę i
pora smażę do zeszklenia na niewielkiej ilości
oleju, przekładam do pozostałych składników, dodaję
jajka i
bułkę tartą. Wyrabiam dokładnie masę, doprawiam
curry,
solą i
pieprzem. Pozostawiam masę na kilka minut, po czym formuję kotlety, panieruję je w
bułce i smażę na złoto z każdej strony. Podaję z
sosem pieczarkowym.Przepis autorski.