Wykonanie
Myślę, że taka przekąska skusi każdego, kto na nią
spojrzy - niezwykle kolorowa- aż zachęca do spróbowania. To moja próba przed wielkanocnym śniadaniem, bo chciałabym żeby posiłek na naszym
stole był bardzo wiosenny i lekki.




Składniki:10
pomidorków koktajlowych200 g.
białego serka (
ricotta,
mascarpone, zwykły gładki
twarożek)3-4 łyżki posiekanych świeżych
ziół (
natka pietruszki,
mięta,
szczypiorek,
rozmaryn,
szałwia)1 mały ząbek
czosnkupapryczka chili do przybrania
sól,
pieprz do smakuPrzygotowanie :
Pomidory myję, odkrajam czapeczki od strony łodyżki,
ostrym nożykiem delikatnie wydrążam miąższ.
Serek i
zioła miksuję na gładką masę (kolor zależy od ilości użytych
ziół), doprawiam przeciśniętym przez praskę
czosnkiem,
solą i
pieprzem. Masę przekładam do woreczka cukierniczego i wciskam do wydrążonych
pomidorów. Tak przygotowane
pomidorki ozdabiam posiekaną
papryczką chili i
ziołami, układam na talerzyku na kleksach
serka - dzięki temu będą się ładnie trzymały.Przepis autorski.

