Wykonanie
Pyszne muffinki mogą być gotowe w pół godziny, wystarczy tylko pomieszać składniki, nałożyć ciasto do foremek i wstawić do nagrzanego piekarnika. Nadziane
białą czekoladą, przykryte smakowitą, słodką czapeczką na pewno przypadną większości do gustu :)


Składniki:1 szklanka
mąki pszennej1
jajko3/4 szklanki
mleka2 łyżki
oleju1 płaska łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli2 łyżki
cukru waniliowego3 łyżki
cukru0,5 łyżeczki
kakaotabliczka
białej czekoladyDodatkowo:5 łyżek gęstej
śmietany2-3 krople
olejku waniliowego2 łyżki
cukru pudruPrzygotowanie;Do jednej miski wsypuję suche składniki i mieszam je, do drugiej mokre i szybko łączę je trzepaczką. Mieszam szybko zawartość obu misek. Do silikonowych foremek wlewam ciasto do wysokości 3/4, na środku każdej układam po kilka kawałków połamanej
czekolady. Piekę w temperaturze 200 stopni C. przez ok. 20 minut.
Śmietanę dokładnie mieszam z
cukrem pudrem i
waniliowym. Na kilka minut przed końcem pieczenia smaruję każdą muffinkę
śmietaną z
cukrem.Przepis autorski.

