ßßß Cookit - przepis na Pyszny gulasz ze schabu z pieczarkami i niespodzianka z firmą SYS :)

Pyszny gulasz ze schabu z pieczarkami i niespodzianka z firmą SYS :)

nazwa

Wykonanie

Prowadzenie bloga ma wg mnie bardzo dużo dobrych stron, bo siłą rzeczy staram się przygotowywać potrawy, których albo jeszcze nie jadłam, albo sama nie robiłam. Daje mi to dużo frajdy i satysfakcji. Czasami jednak, tak jak dziś, mam ochotę na zwyczajny, dobrze znany, oswojony i tak lubiany smak: mięso wieprzowe w aromatycznym, gęstym sosie, czyli gulasz :) Przygotowałam dziś gulasz ze schabu wieprzowego (który szybko się dusi) z pieczarkami, a podałam go z cudowną kaszą jęczmienną z soczewicą i suszonymi pomidorami - gotową mieszanką ze sklepu SYS, czyli firmy do której mam zaufanie i której produkty zawsze, niezmiennie i z serca Wam polecam :) To świetnej jakości produkty z suszonych warzyw, z różnymi kaszami, ryżem i ciekawymi dodatkami. Przygotowywane z pieczołowitością, naturalne i bez chemii, smakują po prostu domowo. Mam dla Was niespodziankę - od dziś do końca miesiąca, czyli do ostatniego dnia listopada 2014 możecie kupić wszystkie produkty w sklepie SYS aż o 15 % taniej . Wystarczy, że przy zamówieniu wpiszecie hasło: siosmutki, a rabat naliczy się automatycznie.
Zapraszam Was więc najpierw na pyszny obiad, a zaraz potem na zakupy :)
Składniki:
0,5 kg schabu wieprzowego
1 cebula
10 pieczarek
3 łyżki oleju
3/4 do 1 szklanki wody
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
1 łyżka mąki
Przygotowanie:
Mięso kroję w kawałki, oprószam połową mąki, lekko solę i wrzucam na patelnię z rozgrzanym olejem (nie za dużo, ma się smażyć a nie gotować). Gdy wszystkie kawałki mięsa są rumiane, dodaję na patelnię pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek, smażę razem kilka minut (pod pokrywką), po czym dodaję pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem. Smażę wszystko chwilę, dolewam część wody i pod przykryciem duszę 15 minut, aż mięso będzie miękkie. Pozostałą część mąki mieszam z 1-2 łyżkami wody, dolewam na patelnię, mieszam aż sos zgęstnieje. Duszę jeszcze 10 minut. Gulasz podaję gorący z dowolną kaszą.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2014/11/gulasz-ze-schabu-z-pieczarkami-i.html