Wykonanie
            Prowadzenie bloga ma wg mnie bardzo dużo dobrych stron, bo siłą rzeczy staram się przygotowywać potrawy, których albo jeszcze nie 
jadłam, albo sama nie robiłam. 
Daje mi to dużo frajdy i satysfakcji. Czasami jednak, tak jak dziś, mam ochotę na zwyczajny, dobrze znany, oswojony i tak lubiany smak: 
mięso wieprzowe w aromatycznym, gęstym sosie, czyli gulasz :) Przygotowałam dziś gulasz ze 
schabu wieprzowego (który szybko się dusi) z 
pieczarkami, a podałam go z cudowną 
kaszą jęczmienną z 
soczewicą i 
suszonymi pomidorami - gotową mieszanką ze sklepu SYS, czyli firmy do której mam zaufanie i której produkty zawsze, niezmiennie i z 
serca Wam polecam :) To świetnej jakości produkty z 
suszonych warzyw, z różnymi 
kaszami, 
ryżem i ciekawymi dodatkami. Przygotowywane z pieczołowitością, naturalne i bez chemii, smakują po prostu domowo. Mam dla Was niespodziankę - od dziś do końca miesiąca, czyli do ostatniego dnia listopada 2014 możecie kupić wszystkie produkty w sklepie SYS aż o 15 % taniej . Wystarczy, że przy zamówieniu wpiszecie hasło: siosmutki, a rabat naliczy się automatycznie.Zapraszam Was więc najpierw na pyszny obiad, a zaraz 
potem na zakupy :)


Składniki:0,5 kg 
schabu wieprzowego1 
cebula10 
pieczarek3 łyżki 
oleju3/4 do 1 szklanki 
wody2 ząbki 
czosnkusól, 
pieprz1 łyżka 
mąkiPrzygotowanie:
Mięso kroję w kawałki, oprószam połową 
mąki, lekko 
solę i wrzucam na patelnię z rozgrzanym 
olejem (nie za dużo, ma się smażyć a nie gotować). Gdy wszystkie kawałki 
mięsa są rumiane, dodaję na patelnię pokrojoną w kostkę 
cebulę i posiekany 
czosnek, smażę razem kilka minut (pod pokrywką), po czym dodaję 
pieczarki. Doprawiam 
solą i 
pieprzem. Smażę wszystko chwilę, dolewam część 
wody i pod przykryciem duszę 15 minut, aż 
mięso będzie miękkie. Pozostałą część 
mąki mieszam z 1-2 łyżkami 
wody, dolewam na patelnię, mieszam aż sos zgęstnieje. Duszę jeszcze 10 minut. Gulasz podaję gorący z dowolną 
kaszą.Przepis autorski.


