Wykonanie
Kokosowo -
czekoladowy sernik z
kaszy jaglanej ,
mandarynki,
winogrono,
banan +
kawa z
napojem sojowym waniliowymPrzepis:inspiracjaNa spód :- 70 g
mąki kukurydzianej- 70 g
mąki ziemniaczanej- 70 g
mąki jaglanej- 70 g
oleju kokosowegoNa masę
serową:- 1 szkl
kaszy jaglanej- 2 szkl
napoju sojowego o smaku
czekoladowym- puszka
mleczka kokosowego- dowolne
bakalieWszystkie składniki na spód wymieszać ze sobą i wyłożyć spód formy do pieczenia. I zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni tak przez 15 min.W
między czasie ugotować
kaszę jaglaną na
napoju sojowym do gęstości. A następnie zmiksować ją z
mleczkiem kokosowym, które wcześniej należy włożyć na m,in 5 h do lodówki.Do zmiksowanej
kaszy dodać dowolne
bakalie. Całą masę jaglaną dodać na wierzch upieczonego
spodu i całość zapiec w piekarniku przez 45 min. Smacznego !Impreza się udała, gościom moje jedzonko smakowało, ale udało mi się przechować te 2 kawałeczki do śniadania.Szczerze to bałam się wypieku tego serniczka, ale jak widać niepotrzebnie.A to pozostałe moje imprezowe potrawy:
- gulasz z
jarmużu,
buraczków,
marchewki,
tofu wędzonego, ziemniaczków i mieszanki piekło - niebo
-
sałatka na ciepło z
jarmużu, dyni,
cieciorki i tahiniNo a dziś poniedziałek i
pora rozpocząć ostatni pełny tydzień nauki w roku 2014, który będzie niestety baaarddddzo ciężki ;/