Wykonanie
Jagodowo -
kokosowo - waniliowa pieczona .
kasza jaglana .
MandarynkiPrzepis:- 6 łyżek
kaszy jaglanej- szkl
napoju sojowego waniliowego- 2 łyżki
mąki kokosowej- 2 łyżki wiórek
kokosowych- 2 łyżki
jogurtu jagodowego ( u mnie to
sojowy , ale można też użyć naturalnego
sojowego i wymieszać go z rozmrożonymi
jagodami)- garść
jagód ( u mnie rozmrożone)
Kaszę ugotować na
napoju do gęstości. Następnie dodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynka do zapiekania i zapiec w piekarniku przez 30 min w temperaturze 180 stopni. Smacznego !Dziś mijają dokładnie 2 lata odkąd na tym blogu - niegdyś o nazwie A lot of colors in breakfast został zamieszczony pierwszy post. Na początku moje blogowanie wyglądało mega burzliwie, raz byłam, raz nie, następnie miałam prawie roczną przerwę , ale przez ten czas cały czas obserwowałam niektóre
śniadaniowce, jeszcze bardziej pogłębiałam swoją wiedzę, jak i talent kulinarny . I jakoś na początku listopada 2013 zapragnęłam znów powrócić do blogowania . No i pozostałam do dziś.Ten ostatni rok był dla mnie rokiem pełnym zmian, o czym mogliście się przekonać - przejście na dietę bezglutenową, zmiana nazwy bloga , przejście na weganizm i troszkę prywatnych zmian. Ale dzięki temu jeszcze bardziej polubiłam to miejscem, które nie jest tylko dla mnie miejscem, gdzie pokazuję co codziennie jem o poranku, ale miejscem,w którym dzielę się swoimi pasjami, przeżyciami, osiągnięciami, ale i miejscem, dzięki któremu poznałam wiele wspaniałych osób.Z tego miejsca dziękuję i wam, że ze mną jesteście, że tu wpadacie i obiecuję, o ile to będzie możliwe, że pozostanę z
wami jak najdłużej :*A teraz zmykam do kuchni przygotowywać dalsze potrawy na dzisiejszą imprezkę rodzinną ^^Jeśli zechcecie to pochwalę się jutro moimi daniami :DMiłej niedzieli :*