Wykonanie
Kasza gryczana niepalona na
napoju migdałowym z
dynią ,
śliwkami ,
bananem i
jeżynami. Podana z z
figami i domową masą
makowąPrzepis:- 6 łyżek
kaszy gryczanej niepalonej- szkl
napoju migdałowegoKaszę gryczaną ugotować na gęsto na
napoju migdałowym.Dodać ulubione
owoce i wymieszać. Można również wszystko potraktować blenderem i stworzyć bardzo gęsty krem .
Kaszę gryczaną w takiej postaci to ja
jadłam ostatni raz na słodko dokładnie w kwietniu, aż sama się dziwię, że tyle wytrzymałam . Teraz często
będę się zajadać gryką o poranku ;DDzisiejszy pierwszy dzień w szkole po wakacjach myślę że będzie w pełni udany - 5 lekcji trochę jeszcze na luzie , myślę że dam radę . Zobaczymy jak będzie później ...A teraz recenzja
Napój migdałowy ustawia się na szycie tych najlepszych zaraz obok
kokosowo-
ryżowego i z
orzechów laskowych, w
sumie nie na tym samym miejscu , nie umiałam bym inaczej ;dJest delikatny w smaku , mocno wyczuwamy smak tych pysznych
bakaliiA domowy może się przy nim schować, bo da się stworzyć w domu , na prawdę ;)I informacje od producentaGDA (200ml)kcal 48 2
cukry 6 7tłuszcz 2 . 22 . 2 3nasycone 0 . 2 1
sól 0.26 g 4Informacje żywieniowe ()Wartość energetyczna 102 kJ / 24 kcal
Białko 0.5 gWęglowodany3 . 0tłuszcz1 . 11 . 1 nasycony 0 . 1 g jednonienasycone 0 . 8 g wielonienasycone 0 . 2 gCholesterol 0Błonnik pokarmowy 0 . 2 gSód 0 . 05 gWapń 120 mg (15%*)Witaminy - D2 0 . 75 μg (15%*) - E 1 . 80 mg (15%*) - Riboflavina 0 . 21 mg (15%*) - B12 0 . 38 μg (15%*)Składniki
woda,
cukier,
migdaly (2%), fosforan triwapniowy (* = substancje wzbogacające),
sól morska, stabilizatory (mączka
chleba ´swietoja ´nskiego, guma gellan), emulgator (lecytyna slonecznikowa), witaminy*(*=substancje wzbogacające) (ryboflawina (B2), B12, E, D2)