Wykonanie
Bezy to
ciasteczka, które uwielbiałam gdy byłam mała. Pamiętam, że zawsze kiedy jeździłam na wakacje do dziadków, to zachodziłam z babcią do
cukierni, gdzie można było kupić te słodkie cudeńka. Moje nie wyszły oczywiście tak ładne jak te kupowane, ale za to przypominają smak dzieciństwa.

Składniki na ok. 16 sztuk :- 3
białka- 150 g
cukru- szczypta
soliSposób wykonania:
Białka ze szczyptą
soli ubijamy. Gdy
zrobi się sztywna piana dodajemy po łyżce
cukru. Miksujemy, by
cukier się rozpuścił. Nabieramy łyżką masę i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia na kształt okrągłych
ciasteczek.Przez 25 minut pieczemy w piekarniku nagrzanym do 145 minut (góra-dół).
Potem zmieniamy na termoobieg - 130 stopni przez 20 minut.
Bezy zostawiamy w piekarniku na ok. 10 minut.Powinny wyjść lekko ciągnące.

